Geschiedenis

Thierry Verboonen is in 1981 begonnen als machinetechnicus voor de behandeling van vlees (cutters, gehaktmolens, verpakkingsmachines, enz.)

Na minder dan een jaar dienst krijgt hij de verantwoordelijkheid naverkoop bij het industriedepartement van BIZERBA België voor de producten van Krämer-Grebe, Sümann, Magurit, …

Hij houdt zich bezig met de plaatsing, het oplossen van problemen en de bijbestellingen voor vervangbare stukken voor machines tot en met 1987, het jaar waarin hij beslist om zich bezig te houden met de verkoop voor slagersmachines.

Een kleine showroom, geleid door zijn vrouw, gaat open in 1989 vlakbij de slachthuizen van Anderlecht in Brussel.

Dankzij het gekende succes gaat in 1990 de firma Ets. Verboonen BVBA van start. In 1992 moet Ets. Verboonen al verhuizen en het bedrijf installeert zich in de Kompasstraat nr. 9 op 300 m van de slachthuizen van Anderlecht. De aankoop van het gebouw wordt een prioriteit voor Thierry Verboonen en wordt concreet gemaakt in 1999.

In 2001 komt Sabrina Verboonen, Thierry’s dochter, de ploeg versterken. Zij ontwikkelt een nieuw departemen nl. “klein materiaal” om zo aan de vraag van de klanten te voldoen.

Sinds 2008 vervoegt Alexis Verboonen, Sabrina’s zoon, het team en hij houdt zich bezig met het beheer van de technische dienst.

Dit is verzekerd in heel België van een performante en professionele manier door de technici die hier speciaal voor opgeleid zijn.  Dankzij een grote stock en een verscheidenheid aan onderdelenkunnen de technici een snelle herstelling leveren die ongekend is.

In 2016 verhuist het bedrijf van Anderlecht naar Groot-Bijgaarden omdat de toenmalige ruimtes te klein werden. Het bedrijf vestigt zich in een industriële, flamboyante zone in Groot-Bijgaarden, ideaal gesitueerd aan de uitrit naar Brussel en vlakbij de Ring, op 150 m van uitrit nr. 11. Dankzij de nieuwe, grote lokalen die gemakkelijker toegankelijk en verwelkomender zijn, lukt het hen om nog sneller in te spelen op de noden van de klanten.

De invoer en voorstelling :

Rational-Frima: combi-steamers ovens et kookmateriaal

Unox: ovens, panini-grills, fornuizen

Turbovac: vacuümmachines

Henkelman: vacuümmachines

PSV/Villa: hydrolische vulbussen, hakmolen, megenlaars, pekelspuitmachines

Manconi: snijmachines

Delrue: kookmateriaal

Mettler-Toledo: weegschalen en etiketeersystemen

Ohaus: weegschalen en bascules

Kolbe: hakmolen en zaagmachines

Lamber: vaatwasser

Electrolux Professional: kookmateriaal, ovens, …

K+G Wetter Gmbh (Ex Kramer-Grebe): cutters en hakmolens

Pökomat: pekelspuitmachines

Robot-Coupe: mixers, cutters, groentesnijders, blixer, schilmachines, …

Topcold: koelapparaten

Tender Star – La Bouchère: vleesvermaalser

Victorinox – Dick -Caribou: messen

Fischer Bargoin: klein materiaal voor beenhouwers

Edertal: slijpapparaten

DRD: reiningingsproducten

Dadaux: snijmachines, hakmolen, cutters en zaagamachines

Testo: meetapparaten

SAP: zaagmachines, hakmolen, …

FAC: snijmachines…

Andere geselecteerde machines met een scherpe blik voor hun kwaliteit worden ook voorgesteld, zoals: kippenbraadsledes, hydraulische drukknoppen of manuele drukknoppen, slijpmachines, snijtafels, rekken maar ook een volledig gamma aan kleiner materiaal zoals messen, veiligheidsschoenen voor verschillende niveaus zoals horeca-personeel maar ook insectenverdelgers.

Een volledig gamma staat ter beschikking van professioneel keukenpersoneel maar ook van professionelen in de landbouw-voedingssector.

Vandaag de dag telt Ets. Verboonen meer dan duizenden trouwe klanten die gelukkig worden van hun professionaliteit en hun klantvriendelijkheid, van de kleine vakman tot de grote groepen Belgische landbouw-voedingskundigen.